Sunday, April 1, 2012

Lawyer: French arrests misdirected

AppId is over the quota
Mohammed Merah killed seven people in a series of attacks.Mohammed Merah doodde zeven mensen in een serie van aanvallen.Nieuw: Advocaat: De Forsane Alizza groep wil bescherming van de rechten van moslims in van FranceThe islamitische groep leider zegt het had geen contact met schutter Merah, zijn advocaat says19 vermoedelijke leden van de groep Forsane Alizza vrijdag werden gearresteerd, saidPolice autoriteiten hebben onderzocht of Merah, verweten 7 dood, handelde alleen

Parijs (CNN) - de leider van een islamitische groep waarvan de leden in een aantal Franse politie-invallen waren gericht ontkent elk contact met Toulouse schutter Mohammed Merah, advocaat Philippe Missamou zei zaterdag.

De leider van de Forsane Alizza groep, Mohammed Achamlane, was een van de 19 mensen vrijdag gearresteerd over vermeende verbindingen met radicale Islam, zei Missamou.

De invallen kwam een week na Merah, die zeven mensen in een serie van aanvallen gedood, dood na een lange belegering in de zuidwestelijke stad van Toulouse werd neergeschoten.

Franse media rapporten dat voorgestelde Merah had verbindingen met de pro-al Qaeda groep, die een cluster van volgelingen in Toulouse heeft ontwikkeld.

Forsane Alizza werd verboden in januari voor bemoedigend Franse burgers om te reizen naar Afghanistan te vechten jihad.

Missamou vertelde CNN dat had hij laatst gesproken met Achamlane op maandag.

Op dit moment vertelde hem Achamlane dat de groep niet had contact met Merah, en dat het had niets te maken met de Merah moorden in Toulouse, zei Missamou.

Achamlane zei dat de groep heeft geen ondersteuning voor gewapende strijd, zei de advocaat.

Missamou verwacht te worden toegestaan om te voldoen aan met leden van de groep, die hij heeft vertegenwoordigd sinds januari, op maandag of dinsdag.

Na dat zal zij worden gezet voordat een rechter en hetzij onder met kosten in afwachting van verder onderzoek geplaatst, of vrijgegeven, zei hij.

Missamou betwist van het ministerie van binnenlandse zaken claim dat alle 19 mensen gearresteerd leden van Forsane Alizza zijn, zeggen dat verschillende werden niet.

Vrijdag de arrestaties vonden plaats in Toulouse, Marseille, Nantes, Lyon en de regio Ile de France, rond Parijs, zei het ministerie van binnenlandse zaken.

Van het ministerie media office zei: "de politie had plannen om 19 arrestaties verrichten, en daarom 19 arrestaties werden gemaakt in verband met de groep Forsane Alizza."

Minister van binnenlandse zaken Claude Gueant zei dat verschillende vuurwapens, waaronder vijf geweren, vier automatische wapens en drie kalasjnikovs, had gevonden in zoekopdrachten van de verdachten huizen, evenals een kogelvrij vest.

Missamou zei dat hij had geen informatie over de vorderingen die vuurwapens werden gevonden.

Hij zei ook hij wist niet weten of de leden van de groep tijd in Pakistan of Afghanistan doorgebracht hebben.

De advocaat geschillen de karakterisering van de groep als gevaarlijk, zeggen dat het werkt aan wedstrijd waargenomen onrecht van de Franse staat.

Haar leden beweren dat Frankrijk niet herkent de multiculturele, multiraciale en multireligieuze aard van het land, en passeert wetten die gericht zijn op moslims in Frankrijk, zei hij.

Politie hebben onderzocht of Merah alleen handelde in de planning zijn aanvallen.

Hij is de schuld van de moord op drie Franse parachutisten, een rabbijn en drie Joodse kinderen leeftijden 4, 5 en 7. Twee andere mensen raakten ernstig gewond in de schietpartij.

Merah vertelde politie hij had deelgenomen aan een trainingskamp van al-Qaeda tijdens een bezoek aan Afghanistan en Pakistan, volgens Parijs aanklager Francois Molins.

Maar zijn oom, Jamal Azizi, geweigerd verklaringen door de Franse autoriteiten dat Merah was een sympathisant van al-Qaeda en dat hij was gereisd naar Afghanistan of Pakistan trein naar wapens gebruiken.

Merah werd donderdag begraven op een begraafplaats buiten Toulouse.

CNN's Anna Prichard bijgedragen aan dit verslag.

ADVERTISEMENTbijgewerkt 9: 12 AM EDT, vr 23 maart 2012 Franse inlichtingendiensten miste vitale aanwijzingen zoals Mohammed Merah tekenen van groeiende radicalisering toonde? 12: 11 PM EDT, do, 22 maart 2012 bijgewerkt de Toulouse schietpartijen herori?nteren angsten op opgeleide aanvallers die zijn bepaald, legaal wonen in het westen en operationele alone.updated 7: 38 AM EDT, do, 22 maart 2012 'Lone wolves' die plot te verrichten aan kleinschalige aanvallen op zachte doelen zou de toekomst van het terrorisme, een beveiliging deskundige warns.updated 10: 32 AM EDT, vr 23 maart2012 Mohammed Merah, beschreven als een zelfbenoemde al Qaeda jihadistische, werd genoemd als de belangrijkste verdachte in een reeks van dodelijke shootings.updated 12: 08 PM EDT, do, 22 maart 2012 CNN onderzoekt of de aanpak van de crisis een invloed op de presidenti?le poll.updated zijn zal 6: 30 PM EDT, di maart 20, 2012 In de roze-hued straten van Toulouse, France's 'Ville Rose"vlaggen vliegen op halfstok: de stad is in rouw-- en schok. 12: 08 AM EDT, di maart 20, 2012 bijgewerkt de stad Toulouse is bij de hoogste veiligheid alarmniveau, nadat een leraar en drie kinderen werden neergeschoten op een joodse school.updated 7: 51 PM EDT, Mon maart 19, 2012 Agnes Poirier, een politiek commentator, praat over het ongeloof in Frankrijk na de dodelijke drive-by shooting in een school in Toulouse.updated 6: 06 AM EDTDo, 22 maart 2012 uit nergens een straatrover verscheen in de binnenplaats van een joodse school in de Franse stad net als studenten voor 's morgens klassen aankomen waren.Meest populaire verhalen nuADVERTISEMENT

View the original article here

No comments:

Post a Comment